Fixa problemet med att LinkedIn inte visar rätt bild i förhandsgranskning av extern länk

Välkommen till en kostnadsfri guide om hur du löser problemet med att LinkedIn inte visar rätt bild i förhandsgranskningen av en länk. Förutsättningarna för visning av en bild i förhandsgranskningen är att du laddat upp en Utvald bild i WordPress och raderat cache. Guiden kräver inga avancerade WP-kunskaper och du behöver vara inloggad på LinkedIn. Guiden behandlar en målsida, länk och förhandsgranskning. Om du har många sidor att åtgärda men saknar tiden – Ta kontakt för ett prisförslag: konsult@sennbrink.se / Björn @ LinkedIn


Du har sannolikt upplevt problemet med att LinkedIn inte visar rätt bild när en länk adderas i slutet av ett inlägg? Du har provat att radera cache på målwebbplatsen, du har raderat cache i din webbläsare och du har provat flera olika webbläsare inkl att länk via LinkedIn-appen.

Inget fungerar och nu ska ett budskap kommuniceras, du känner paniken inom dig. Du har ett perfekt författat inlägg, du har taggat alla personer, piffat till med emojis och så visar förhandsgranskningen en bild från er kickoff för tre år sen?!

Det första du måste kontrollera är att det finns en bild att visa. Har du ingen Utvald bild (se nedan) satt i WP-admin kommer det inte att visas en bild i förhandsgranskningen på LinkedIn:

LinkedIn: No preview image for external link

Det andra du måste göra är att sätta en Utvald bild i WordPress-admin för berörd målsida, bloggpost, landningssida eller vad du nu länkar från LinkedIn. Sidor och inlägg (samt extra posttyper i WP med stöd för featured image) i WordPress-admin har en funktion som heter Utvald bild (Featured Image).

WordPress-admin: Utvald bild

Den (utvalda/featured) bilden är vad som fångas upp av LinkedIn när förhandsvisningsbilden ska sättas. Du kan uppdatera sidan/inlägget med vad som visas som Utvald bild, men det är inte säkert att LinkedIn hänger med och uppdaterar även förhandsgranskningen, som vi redan vet.

Det tredje steget är att säkerställa att det inte finns något på din WP-webb som hindrar LinkedIn från att läsa den uppdaterade Utvalda bilden. Gå således vidare med att tömma alla cache du har på din webbplats. Ibland behövs detta, ibland inte. Det beror på hur hårt du trimmat din webbplats avseende laddningstider. Olika cache-plugin är olika känsliga för uppdateringar av Utvald bild. Det brukar finnas inställningar i cache-tillägget om att en sidas cache ska raderas automatiskt om sidan (eller blogginlägget) uppdateras dvs när du klickar på “uppdatera”.

För att komma i mål går du till Post Inspector (https://www.linkedin.com/post-inspector/). Du behöver vara inloggad på ditt LI-konto för att nå den tjänsten. Där matar du in hela webbadressen till målsidan. Du behöver inte klicka på Spara eller Uppdatera. LinkedIn besöker målsidan och uppdaterar bilden som visas i förhandsgranskningen av länken.

Klart!