WordPress-konsulter är frilansare som jobbar brett med WordPress. Vi är inte alltid programmerare eller designers, vi är den du ringer till när du kört fast med ditt eget WordPress-arbete eller när du söker ett alternativ till en reklambyrå eller webbyrå.

  • Kom du hit för att lära dig mer om WordPress och köper av WordPress-tjänster? Läs isåfall gärna Sennbrink Kommunikations sida med WP-kunskap

WordPress-konsulter arbetar direkt och indirekt med WordPress
Direkt i den meningen att det rör sig om operativt arbete på WordPress-plattformen. Det kan vara uppgraderingar av WP-versionen, anpassning av WP-tilläggen, WP-temat och arbete med att skapa riktigt bra content (på en WordPress-webbplats). Det kan även vara SEO-arbete on-site eller rådgivning om SEO off-site.

Indirekt arbete med WordPress handlar om att optimera din WP-webbplats med målet att öka antalet leads, skapa fler kontakter för säljare att bearbeta – att låta din WP-webbplats verka som central hubb för din webbmarknadsföring.

Indirekt arbete med WordPress kan också vara att jobba med publiceringsflöden, modeller för hur content på din WordPress-webbplats ska sändas via t.ex. MailChimp för att nå prenumeranterna av ditt nyhetsbrev – även detta; webbmarknadsföring.

En stor fördel med WordPress är mångsidigheten
Det handlar inte alltid om att bygga en perfekt designad, super-funktionell webb med tillhörande mobilapp. Det kan lika gärna vara en småföretagare som behöver hjälp med uppgraderingar, att tillföra en kalenderfunktion eller en Instagram-widget.

WordPress är en enormt populär plattform för webbpublicering, för webbmarknadsföring, försäljning och kundsupport. Företag, föreningar, församlingar och privatpersoner inser nyttan med flexibla WordPress för att nå ut till sina intressenter, medlemmar och kunder.

WordPress är alltså den gemensamma nämnaren. Samtidigt är de exakta arbetsuppgifterna olika uppdrag för uppdrag. Det går inte att säga att en WP-konsult arbetar med en eller flera specifika saker. WP-konsulter har kompetensen att göra många olika saker på WordPress-plattformen och förmågan att på ett pedagogiskt vis förklara varför en lösning valdes framför en annan.

TIPS: Om du är en aktiv användare eller administratör av WordPress gör du rätt i att lära dig mer om Gutenberg – Den nya redigeraren som kommer i WP fem punkt noll.