Enfold & WordPress 5+

Enfold (wp theme) är en av de mest sålda WP-mallarna på ThemeForest. Sennbrink Kommunikation har sen sommaren 2013 levererat ca ett dussin WordPress-webbplatser med Enfold som modertema. Därför är det en stor fröjd att se hur väl Enfold fungerar tillsammans med WP 5.0 och den redigerare som inför 5.0 hade arbetsnamnet Gutenberg.

Rekommenderad process för uppgradering:

  1. Spara ner en kopia av enfold-mappen vid FTP
  2. Aktivera ett annat tema i kontrollpanelen
  3. Radera WP-temat Enfold i kontrollpanelen
  4. Uppdatera WordPress till 5.0
  5. Ladda upp enfold via FTP
  6. Aktivera Enfold i kontrollpanelen

Vill du att dina besökare ska slippa se din webbplats med ett temporärt tema eller med felmeddelanden? Använda tillägget Coming Soon. Där kan du skapa ett meddelande som dina besökare ser under tiden som du genomför processen att uppgradera Enfold och WordPress. Glöm inte att deaktivera Coming Soon-tillägget när du är färdig.

Den nya block-redigeraren i WP 5.0+ har ett annorlunda utseende jämfört med vad du sett tidigare i kontrollpanelen. Är du en van användare av WordPress kommer du förmodligen att känna igen menyerna. Är du en användare som sällan loggar in på din WordPress-webbplats kan det uppdaterade gränssnittet innebära en utmaning.

För en genomgång av den nya block-redigeraren “Gutenberg” (arbetsnamn) rekommenderas ett besök på wpkunskap.se där det finns två inlägg om detta:

1) Gutenberg is coming: Vad innebär det för dig som användare?
Publicerat innan det stod klart att Enfold skulle fungera bra med WP 5.

2) Välkommen till Gutenberg-redigeraren
Ett av WP skapat inlägg som du troligen redan har i din egen setup.

Bra att känna till om WP Block-redigerare:

När du genomfört uppgraderingarna enligt ovan kommer du till den stund där du klickar för att redigera ett befintligt blogginlägg. Då ska du inte bli förvånad om du inte ser något innehåll utöver rubriken för blogginlägget. Textmassan döljer sig i en modul med namnet “classic”. Då ska du placera musmarkören över den modulen, klicka på tre prickar och i menyn som visas klicka på “konvertera till block”. Detsamma kan gälla vid redigering av befintliga blogginlägg där textmassan faktiskt visas, konvertera till block. Se beskrivande video nedan:

Kolla fler screencasts här om WP5 vs. Enfold:

Screencast från uppgraderingen till WP 5 på sennbrink.se med påföljande errors i WP-admin med en äldre version av Enfold-temat. Kolla nästa video för att se den (o)dramatiska (upp)lösningen.
Att uppgradera Enfold-temat till version 4.5.1. löste problemen i WP-admin efter uppgraderingen till WP5.
1 svara

Kommentering är stängd.